All deleted tweets from politicians

Влада на Република Северна Македонија

Follow

Официјален Твитер профил на Владата на Република Северна Македонија. 🇲🇰 Official Twitter account of the Government of the Republic of North Macedonia. 🇲🇰

This may be an incomplete list. If you think we're missing someone, please send us their Name, Country/State, Political Party, Office they hold or are seeking and, of course, Twitter handle. Thanks!

Денешното свечено именување на централната раскрсница во Врховната НАТО командата во Монс по главниот град Скопје, ќе биде еден симболичен показател дека вратите на НАТО остануваат отворени и Алијансата со приемот на Северна Македонија како сојузник доби нова, зголемена вредност. https://t.co/Uq4hg5yThU

Скопје се приклучи на НАТО престолнините во Врховната командата на здружените сили на НАТО. vlada.mk/node/26877

„На местата на некогашните загадувачи, денес градиме капацитети за производство на чиста и зелена енергија. Поранешните наоѓалишта на јаглен во РЕК „Осломеј“ за неколку месеци треба да бидат покриени со 10 мегаватна фотоволтаична електрана“, истакна премиерот @Zoran_Zaev. https://t.co/jvMOYGsW6L

Северна Македонија е на врвот во регионот по раст на обновливи извори на енергија. ТЕЦ „Осломеј“ ќе биде запаметена како прва енергетска транзиција на електрана на јаглен во капацитет за чиста енергија во регионот. vlada.mk/node/26857

Премиерот Заев оствари средба со амбасадорот на Кралството Холандија, Дирк Јан Коп на која се разговараше за учеството на Владината делегација, предводена од премиерот Заев на Самитот на Европската Унија за Западен Балкан во Словенија.

Премиерот @Zoran_Zaev искажа благодарност за континуираната поддршка од Република Естонија 🇪🇪 кон Северна Македонија 🇲🇰 за почеток на преговорите со ЕУ, како и во процесот на зачленување во НАТО. 🔗 vlada.mk/node/26770 https://t.co/XaOQCwdGrm

Директорот на @InFondMK, Коста Петров заклучи дека визијата на Владата е едноставна – позиционирање на Република Северна Македонија како регионален стартап хаб и додаде дека во моментов се финализираат и деталите околу првиот државен Инвестициски фонд. https://t.co/JcqpZQdysx

Вицепремиерот @Fatmir_Bytyqi ги презентираше деталите за Предлог-мерките кои се групирани во три столба: ➡️ стимулирање на развојот на стартап еко системот; ➡️ подобрување на условите за работа; ➡️ подобрување на условите за пристап до финансии. https://t.co/hzi6Z2D8p3

„Подобра регулатива и пристап до финансии се дел од сетот мерки за забрзан раст на стартап компании”, истакна премиерот @Zoran_Zaev на прес конференцијата на која беа презентирани Предлог-мерките за забрзан раст на македонскиот стартап екосистем. vlada.mk/node/26741

„Подобра регулатива и пристап до финансии се дел од сетот мерки за забрзан раст на стартап компании”, истакна премиерот @Zoran_Zaev на прес-конференцијата на која беа презентирани Предлог-мерките за забрзан раст на македонскиот стартап екосистем. 🔗 vlada.mk/node/26741